Skip to main content

Ministar za boračka pitanja Omer Osmanović sastao se danas s direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Muamerom Kosovcem, a ovom prilikom razgovarano je o načinu sistemskog unapređenja zdravstvene zaštite za braniteljsku populaciju.

Nakon što je prethodno podržan projekt uspostavljanja veteranskih ambulanti pri općinama u Kantonu Sarajevo, tim povodom Zavod zdravstvenog osiguranja je u okviru finansijskog plana osigurao sredstva za zapošljavanje deset novih ljekara koji će raditi u veteranskim ambulantama. Ministar Osmanović izrazio je zahvalnost direktoru i menadžmentu Zavoda za senzibilitet prema boračkoj populaciji, naročito prema ratnim vojnim invalidima.

“Izuzetno sam zadovoljan što smo prvenstveno uspjeli da provedemo u djelo projekt uspostave veteranskih ambulanti, ali i finansijska sredstva za zapošljavanje 10 novih ljekara, koji će pružati zdravstvene usluge našim korisnicima iz reda braniteljske populacije. Cilj nam je svima isti, pružiti najbolju uslugu ljudima zaslužnim za našu slobodu, i ovo je samo jedan od načina na koji to činimo. Zahvalio bih se direktoru Kosovcu, koji je prepoznao značaj ovog projekta, i beskompromisno se uključio u realizaciju istog”, istakao je ministar Osmanović.

Direktor Muamer Kosovac poručio je kako je ovo nastavak jedne iznimne saradnje s Ministarstvom, te poručio da su otvoreni i za daljnje projekte koji se tiču zdravstvene zaštite u bliskoj budućnosti.

„Ovo je samo još jedan u nizu projekata kojim želimo omogućiti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svim našim osiguranicima, a naravno da ćemo uvijek imati senzibilitet prema posebnim kategorijama. Zajedno s Vladom KS pokazujemo da rad u interesu građana može i treba da bude mnogo bolji nego u predhodnom periodu“, kazao je direktor Kosovac.