Skip to main content

Predstavnici Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo, koje je predvodio predsjednik Nedžad Škrijelj, održali su danas sastanak sa ministrom za boračka pitanja Omerom Osmanovićem i tom prilikom mu uručili zahvalnicu za doprinos razvoju invalidskog sporta, kao i realizaciju 15. sportskih igara RVI Kantona Sarajevo.

Kazali su kako se nadaju da će ovakav vid podrške, kao i saradnje sa resornim ministarstvom, biti nastavljen i narednih godina.

Ministarstvo za boračka pitanja KS podržava projekte inkluzije ratnih vojnih invalida i njihovu resocijalizaciju putem sporta, a kako je istakao ministar Osmanović, podrška ovim projektima će biti nastavljena.

''Želio bih se zahvaliti Savezu RVI KS, na današnjem priznanju, koje meni, kako poslovno, tako i lično, predstavlja satisfakciju, ali je i dokaz da zajednički radimo dobar posao. Naši ratni vojni invalidi u prethodnom odbrambeno-oslobodilačkom ratu dali su svoje dijelove tijela, braneći domovinu, i najmanje što možemo da uradimo jeste da ih ne isključujemo, te da podržimo njihove aktivnosti. Ovom prilikom želio bih također da pohvalim i rad Saveza RVI KS, koji svojim projektima i podrškom poboljšavaju status ratnih vojnih invalida, te ćemo, nadam se, zajednički i u budućnosti nastaviti sa još konkretnijim projektima'', poručio je ministar Osmanović.