Skip to main content

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo danas su posjetili predstavnici Udruženja građana Narodna kuhinja "Optimisti" iz Prijedora  koji su uručili zahvalnice ministru za boračka pitanja KS Omeru Osmanoviću i Vladi Kantona Sarajevo za nesebično zalaganje prilikom dodjele paketa za najugroženije korisnike ove kuhinje. 

Riječ je o osjetljivoj kategoriji ljudi, koji se pretežno snabdijevaju obrocima na ovaj način, a dodjela 320 prehrambenih paketa olakšat će rad kuhinje u narednom periodu.

Ministar Osmanović zahvalio se na priznanju, te istakao kako je naša dužnost i obaveza da pomognemo onima kojima je to najpotrebnije.

"Mi smo u saradnji s Direkcijom za robne rezerve uspjeli obezbijediti prehrambene artikle za tri mjeseca, i to za 120 korisnika, te 200 pojedinačnih prehrambenih paketa u cilju poboljšanja socijalnog stanja za one kojima je ova vrsta pomoći najpotrebnija. Uvijek je zadovoljstvo biti u mogućnosti pružiti pomoć. Moram naglasiti da je Vlada Kantona Sarajevo po hitnoj proceduri donijela zaključak kojim se obezbjeđuje 320 prehrambenih paketa za korisnike Narodne kuhinje 'Optimisti' iz Prijedora. Korisnici kuhinje su većinom povratnici u Prijedor, i drago nam je što možemo bar na ovaj način olakšati njihovu svakodnevnicu", kazao je ministar Osmanović.

Predsjednik Udruženja Zijad Čanić kazao je kako svakodnevno pripremaju oko 220 obroka, od kojih se 30 vozi korisnicima u Kozarskoj Dubici, te kako je svaka donacija uvijek dobro došla. 

Udruženje djeluje već sedam godina, i na godišnjoj osnovi podijele i do 100 hiljada obroka.