Skip to main content

U organizaciji  Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine, danas je u R Sport centru održan 7. Open turnir u stonom tenisu. Na takmičenju su učestvovali takmičari iz čitave Bosne i Hercegovine, podijeljenih u pet klasifikacionih grupa. Današnji turnir svečano je otvorio ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je ovom prilikom i odigrao i prvi meč.

 
“Zadovoljstvo je vidjeti kako se kroz organizaciju sportskih događaja radi na inkluziji i psihofizičkom zdravlju osoba sa invaliditetom. Drago mi je što smo bili u mogućnosti podržati ovaj projekat. Zajednički podstičemo ovakva okupljanja i radimo na tome da se omasove sportski događaji. Ovo će ministartvo i dalje pružati apsolutnu podršku ovakvim projektima. Poželio bih danas mnogo sportske sreće svima, i neka pobijedi najbolji”, poručio je ministar Osmanović.
 
Takmičarima se također obratio i generalni sekretar i predsjednik Stonoteniskog saveza osoba sa invaliditetom FBiH Kasim Cerić.


Razvoj ove sportske discipline u BiH dobiva na intenzitetu te se uveliko spremaju  takmičari koji bi mogli predstavljati BiH na budućim međunarodnim takmičenjima.