Skip to main content

Nakon što je prethodno održan sastanak s menadžmentom Televizije Kantona Sarajevo, te načelno dogovoreni uslovi saradnje, Ministarstvo za boračka pitanja KS dobit će svoj redovni termin za emitovanje emisije rodoljubnog karaktera u programskoj šemi ove televizijske kuće. 

Riječ je o emisiji pod nazivom "Domovina i ljiljana", koja će svoje premijerno emitovanje imati u nedjelju, 10. septembra, s početkom u 20 sati. U svom formatu bavit će se temama nacionalne historije, kulture sjećanja, tradicije, herojima, ali i svim dostignućima kako pojedinaca tako i čitave nacije. 

Gost prve emisije bit će ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović, koji je ovim povodom istakao kako je realizacija ovog projekta prepuna izazova.

"Ponosan sam što smo dobili emisiju ovog karaktera, u udarnom nedjeljnom terminu, koja je rezultat zajedničkih napora i iskreno se nadam pozitivnim povratnim informacijama od naših gledalaca. Cilj nam je da naši sugrađani dobiju uvid u aktuelnu problematiku, ali i da promovišemo kulturu sjećanja, kao i patriotizam, s posebnim fokusom na odbrambeno-oslobodilački period. Želio bih se također zahvaliti rukovodstvu Televizije Kantona Sarajevo, koji su prepoznali ideju i koncept ove emisije, te je podržali. Nadam se da ćemo ovim podstaći emitovanje emisija sličnog karaktera i u ostalim kantonima", pojasnio je ministar Osmanović.

Osim što će emitovanje emisije "Domovina ljiljana" promovisati ljubav prema domovini i naciji, podržat će i širenje nacionalnog ponosa i zajedništva među gledaocima. Ovom prilikom, pozivaju se sve patriote, građani Sarajeva, ali i šire da u nedjelju, u 20 sati budu ispred svojih malih ekrana, te na taj način podrže projekt emitovanja emisije "Domovina  liljana", koja je dio jesenje šeme Televizije Kantona Sarajevo.