Skip to main content

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović danas je upriličio prijem za predstavnike Udruženja boraca “Bosnae Zelene beretke beretke” s područja općine Stari Grad, kako bi razgovarali o projektima koji se realizuju na području ove općine, te o njihovoj implementaciji. Ovom prilikom, ministru Osmanoviću uručena je zahvalnica za sveukupan doprinos kulturi sjećanja, ali i za podršku obilježavanju značajnih datuma i događaja, te pomoći u radu ovog udruženja. Kako je kazao ministar Osmanović, ova priznanja su dodatni motiv i inspiracija za nastavak još bolje saradnje s boračkim udruženjima.

“Uvijek mi je zadovoljstvo da mogu da preuzmem određeno priznanje za ono što zajednički radimo. Otkako sam na čelu Ministarstva za boračka pitanja KS trudimo se da podržimo projekte koji prvenstveno njeguju kulturu sjećanja, a mogu slobodno da kažem kako isto to zajedno s nama to čine i članovi ovog udruženja. U narednoj budžetskoj godini, mi nastavljamo s podrškom udruženjima koja okupljaju našu braniteljsku populaciju, sa željom da projekti budu još značajniji i masovniji u cilju prenošenja istine generacijama koje dolaze”, poručio je ovom prilikom ministar Osmanović.

Današnjem sastanku prisustvovali su predsjednik udruženja “Bosnae Zelene beretke” Kantona Sarajevo Muhamed Švrakić, sekretar Ismir Nokto, te predsjednik istoimenog udruženja Općine Stari Grad Vahid Alić.