Skip to main content

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović danas je potpisao i uručio predugovore o kupoprodaji za dodjelu stanova na lokaciji Rosulje, općina Voogošća i naselju Šip, općina Centar, za 11 pripadnika braniteljske populacije.

Ministarstvo za boračka pitanja, shodno odredbama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine realizuje pravo na dodjelu stana u vlasništvo određenim kategorijama pripadnika braniteljske populacije. 

U skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima za ove namjene, pravo na dodjelu stana u vlasništvo ostvarilo je 11 pripadnika braniteljske populacije, i to: deset supruga šehida-poginulih boraca-branitelja i jedan roditelj šehida-poginulih boraca-branitelja. 

Ministar Osmanović naglasio je važnost brige o porodicama šehida-poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, koji su zadužili našu domovinu.

"Sretan sam što možemo korisnike prava na dodjelu stana na korištenje obradovati trajnim rješavanjem stambenog pitanja. Naša dužnost i obaveza je da se brinemo o porodicama onih koji su dali svoje živote za Bosnu i Hercegovinu, te onima koji su dali dijelove tijela u odbrani", rekao je ministar Osmanović, ovom prilikom.