Ministar Osmanović: Uprkos pandemiji, nastavljamo s projektom podrške pisanoj riječi sa tematikom odbrambeno-oslobodilačkog rata ‘92-’95

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo i ove godine realizira projekt podrške pisanoj riječi koja za tematiku ima period odbrambeno-oslobodilačkog rata ‘92-’95. 

Riječ je o projektu koji pruža podršku autorima pojedincima, ali i udruženjima, s jednim jedinim ciljem - da se ne zaboravi. 

Ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović naglasio je važnost ovog projekta, te istakao kako se on u ovoj još uvijek pandemijskoj godini realizira sa 48.000 KM iz Budžeta ministarstva.

''Iako smo ove godine imali umanjen Budžet, potrudili smo se da na neki način ipak podržimo i ovaj projekt određenim iznosom, kako bismo nastavili kontinuitet podsjećanja i upoznavanja prije svih naših mladih naraštaja sa ovom tematikom. Obzirom da sve ono što se ne zapiše, nerijetko vrlo brzo padne u zaborav, ovim projektom želimo ostaviti trajni pečat podsjećanja na najteži i najčasniji period borbe i odbrane naše domovine od agresije, i to u vidu knjiga, ali i filmova'', istakao je ministar Osmanović.

Ove godine projektom će biti podržano šest udruženja, te devet autora pojedinaca, koji će kroz knjige, filmove te monografije sačuvati od zaborava najteži period u bosanskohercegovačkoj historiji.