Besplatna škola karatea za djecu boračke populacije

Univerzitetski karate klub „Bosna“  Sarajevo organizovat će početkom septembra besplatnu školu karatea za djecu boračke populacije iz Kantona Sarajevo.  Kursevi će se održavati radnim danima u Centru za sport i rekreaciju FIS i u dvorani Zetra, a termini održavanja su dostupni na web stranici ovog kluba www.ukkbosna.ba i u promotivnom materijalu koji se može preuzeti u prostorijama Ministarstva za boračka pitanja KS.

Povodom te najave, kao i sjajnih rezultata koje su osvojili na nedavno održanom 7. evropskom univerzitetskom karate šampionatu u Crnoj Gori, ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo upriličio je danas prijem za reprezentativce Univerziteta Sarajevo i članove ovog kluba, te njegovog potpredsjednika Suada Ćupinu. Reprezentacija Univerziteta je sveukupni pobjednik ovog prvenstva, u ženskoj i muškoj konkurenciji, sa dvije zlatne, pet srebrenih i šest bronzanih medalja.

 „Univerzitet u Sarajevu je prvak Evrope jedino u karateu i to želimo istaći. Ponosni smo na činjenicu da smo sveukupni pobjednici bili i na evropskim univerzitetskim šampionatima 2003. i 2010. godine, a postali smo i vicešampioni svijeta na univerzitetskom karate prvenstvu u 2004. godini“, naveo je između ostalog Ćupina.   

Istakao je da su svi studenti i članovi Kluba djeca pripadnika boračke populacije, te da kroz angažman u školi karatea žele dati svoj društveni doprinos i iskazati pijetet  boračkoj populaciji.

Ministar Fišo je čestitao na uspjehu mladim reprezentativcima i istakao kako je njihova plemenita misija podstrek za bolji rad ovom Ministarstvu.

„Novi koncept rada Ministarstva za boračka pitanja zasnovan je između ostalog i na snažnijem uključivanju mladih ljudi u brojne aktivnosti i projekte, a posebno kada je u pitanju obilježavanje značajnih datuma za boračku populaciju i protekli odbrambeno-oslobodilački rat“, naveo je Fišo i pozvao članove Kluba da se pridruže obilježavanju manifestacije Dani Prvog korpusa Armije RBiH 01. septembra. Istakao je također da će Ministarstvo, u sklopu svojih mogućnosti, u narednoj budžetskoj godini  planirati sredstva kojim će podržati zalaganja i školovanje ovih mladih karatista.