Sjećanje na zamjenika komandanta “Druge Viteške” Safeta Isovića

U organizaciji Udruženja ”Druga Viteška” iz Novog Grada, danas je u Sarajevu obilježenja 24. godišnjica pogibije zamjenika komandanta ove brigade rahmetli Safeta Isovića. Tim povodom ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muhrem Fišo položio je cvijeće na spomen obilježje te odao počast ovom heroju odbrane Bosne i Hercegovine, kojeg su borci odmilja zvali Tigar.

Ministar Fišo je pozvao sve okupljenje na jedinstvo, ističući kako samo zajedno možemo izgraditi našu državu.

“Trebamo slijediti primjer Tigra sa Žuči i njegovih saboraca naše slavne Armije i MUP-a RBiH koji su dokazali da kada smo jedinstveni naš narod ne zna za poraz”, poručio je ministar Fišo koji je položio cvijeće i na spomen obilježje drugom zamjeniku komandanta 2. Viteške motorizovane brigade rahmetli Salki Muraspahiću, dobitniku najvećeg ratnog priznanja, koji je poginuo 28. jula 1993. godine nedaleko od mjesta pogibije Safeta Isovića.

Rahmetli Isović je rođen 6. septembra 1966. godine u Bijelom Polju. Kada je agresor napao našu zemlju 1992.godine bio je aktivno vojno lice. Za herojski doprinos u odbrani jedine nam domovine Tigar sa Žuči odlikovan je "Zlatnim ljiljanom" u prvoj ratnoj godini.

Poginuo je 12. juna 1993. godine na Mijatovića kosi, a posthumno je odlikovan "Ordenom za vojne zasluge sa zlatnim mačevima" 1994. godine.