Riječi sućuti i suosjećanja potpredsjednika OO “Odbrana BiH Igman 2020” i direktora Fonda memorija, povodom smrti ministra Salke Bukvarevića

Uime Organizacionog odbora manifestacije “Odbrana BiH Igman 2020”, te kolektiva Fonda memorijala KS, njegov potpredsjednik i direktor ove ustanove Hazim Bahtanović izrazio je duboku žal zbog vijest koja je danas potresla našu cjelokupnu javnost, a ticala se smrti predsjednika našeg odbora i federalnog ministra za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata doc. dr. Salke Bukvarevića.

“Borac, ‘Crni labud’, heroj odbrane domovine od agresora, ministar Bukvarević nažalost nije dobio bitku sa nevidljivim neprijateljem koji je prethodno ozbiljno oštetio njegovo zdravlje, koronavirusom. Ta vijest nas je sve zatekla. Teško je bilo čitati u medijima da je naš saborac priključen na respirator, sa pogoršanom kliničkom slikom, te na koncu da nije uspio da se oporavi. Mnogo je dobijenih bitaka iza našeg Salke koji je, kako u odbrani od agresije, tako i nakon nje dao nemjerljiv doprinos očuvanju spomena na časnu borbu za opstanak naše domovine kao ministar, ali i kao čovjek generalno. Također ogroman doprinos održavanju manifestacije “Odbrana BiH Igman”, koja je postala najveći ‘festival patriotizma u BiH’, a koju ove godine pripremamo za njeno jubilarno 20. izdanje, svojim ličnim angažmanom i predanošću dao je upravo ministar Salko Bukvarević. U svemu navedenom je ostavio neizbrisiv trag, i to će zauvijek ostati upamćeno”, kaže se u ovom pismu sućuti i saosjećanja.