Radna posjeta predstavnika Žepe: Zahvalnica ministru Osmanoviću i podrška novim projektima u općini Rogatica

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović je danas ugostio predstavnike herojske Žepe, s kojima je razgovarano o projektima koji u narednom periodu treba da se realiziraju na području općine Rogatica. 

Planove za realizaciju projekata u selu Purtići, šehidskog mezarja u Žepi, te sanaciju postojećih spomenika na području općine ministru Osmanoviću predočio je Nusret Čavčić.

Istovremeno, ministru Osmanoviću je uručena i zahvalnica Udruženja šahovski klub "Sabrija Tabaković" za nesebičan doprinos u organizovanju i održavanju Memorijalnog turnira koji nosi ime ovog heroja. Zahvalnicu je ministru Osmanoviću uručio predsjednik Udruženja Nazif Zimić.

"Danas sam imao priliku da razgovaram s stanovnicima Žepe, herojima Žepe, koji mnogo rade na promovisanju kulture sjećanja u herojskim krajevima naše domovine. Ministarstvo za boračka pitanja KS podržat će predstavljene projekte, jer samo zajednički možemo raditi i u okviru toga u emanet ostaviti generacijama koje će nas naslijediti da nikada ne zaborave i uvijek se sjećaju herojskih podviga heroja odbrane ovog, ali i svih drugih krajeva naše jedine Bosne i Hercegovine. Uvijek se rado odazovem pozivima koji za cilj imaju očuvanje sjećanja na naše heroje i šehide odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine", istakao je ministar Osmanović.

Žepa je danas mjesto koje pamti stradanja svojih stanovnika, a rijetki povratnici su miran život na ovom području pronašli nakon agresije na našu domovinu.