Predstavnici Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo kod ministra Muharema Fiše

Nakon uspješnog obilježavanja 25. godišnjice od postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo, koja je održana u maju ove godine organizatori su danas u znak zahvale za podršku posjetili ministra za boračka pitanja Muharema Fišu te mu uručili simboličan poklon. Ministar Fišo je istakao da je resorno ministarstvo svake godine pružalo podršku ovoj manifestaciji, a posebno za ovu jubilarnu 25. godišnjicu.

Delegaciju su činili nekadašnji pripadnici ove brigade Alija Jašarević i Darko Čorić te sin šehida Enes Agić. Predstavnici Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo će u petak posjetiti i premijera Kantona Sarajavo Elmedina Konakovića.

Podsjećamo, 18. maja 2017. godine na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović izvršeno je postrojavanje 300 veterana ove brigade. Jubileju je prisustvovao veliki broj građana, predstavnika lokalnih vlasti, vojske, policije, a upriličen je bogat kulturno-umjetnički program uz prigodna obraćanja i polaganje cvijeća na spomen obilježje poginulim pripadnicima ove brigade.