Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH: Svečani ručak i prigodno druženje sa predstavnicima boračke populacije Kantona Sarajevo

U okviru obilježavanja 01. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas su uime Vlade Kantona Sarajevo premijer Elmedin Konaković te ministri za boračka pitanja Muharem Fišo i unutrašnjih poslova Vedran Mulabdić organizovali svečani ručak i prigodno druženje sa predstavnicima boračke populacije Kantona Sarajevo.

„Smatramo da ste vi najbolje društvo koje smo mogli odabrati za obilježavanje ovog značajnog datuma koji je u hiljadugodišnjoj historiji naše države upisan zlatnim slovima. Zadovoljstvo je sjediti u društvu vas naših heroja koji ste svojim neustrašivim angažmanom u odbrani naše države zadivili cijeli svijet. U temelje naše države ugradili ste sebe, mnogi od vas koji nažalost sada nisu s nama i svoje živote, a značajan broj vas i dijelove svoga tijela i zbog toga ste najodabraniji da ovaj dan obilježimo, prije svih, s vama“, kazao je u svom obraćanju premijer Konaković.

Naglasio je kako je ovo bila i odlična prilika za razmjenu mišljenja i stavova o svim aktuelnim temama.

Današnjem druženju prisustvovali su članovi Koordinacije boračkih udruženja KS, ratni komandanti i generali te djeca poginulih komandanata Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Prestavnici boračke populacije zahvalili su Vladi Kantona Sarajevo na njihovom dosadašnjem odnosu i brizi za nekadašnje borce i njihove porodice. U tom smislu naglašeno je da Vlada KS ima redovne kvartalne sastanke sa Koordinacijom boračkih udruženja na kojima se kontinuirano razgovara o aktuelnim temama, ali i dogovaraju i rješavaju sva pitanja vezana za potrebe i prava ove populacije.