Povodom Dana grada Sarajeva: Ministar Fišo sa predstavnicima boračkih udruženja položio cvijeće i odao počast poginulim saborcima

U okviru obilježavanja 06. aprila – Dana grada Sarajeva, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo danas je zajedno sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Kantona Sarajevo odao počast i položio cvijeće na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva, mezarjima Kovači i Stadion te grobljima Sveti Josip i Sveti Marko.

„Danas kada u jednom danu simbolički obilježavamo Dan oslobođenja, Dan odbrane i Rođendan našeg najdražeg grada, moramo se sjetiti naše djece koja su nedužna stradala tokom divljačkih napada agresora na Sarajevo, moramo se sjetiti i svih naših poginulih saboraca koji su ga u najčasnijoj odbrambenoj borbi svojim životima branili, ali i svih onih koji su ga prije 73 godine u narodno-oslobodilačkom ratu nadljudskim naporima i herojskom borbom oslobodili“, kazao je ovom prilikom ministar Fišo.

Dodao je i kako su u svim njegovim pobjedama ali, nažalost, i stradanjima ravnopravno učestvovali svi njegovi stanovnici, svih religija i pripadnosti, ali i oni koji se nisu opredjeljivali.