Povodom Dana Armije RBiH, ministri Grabovica i Bukvarević posjetili ratnog vojnog invalida Prandu i roditelje šehida Juge

Povodom 15. aprila - Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, danas je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Hajrudin Grabovica sa federalnim ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salkom Bukvarevićem posjetio ratnog vojnog invalida Seada Prandu.

Ovaj nekadašnji pripadnik Armije RBiH je 60 postotni ratni vojni invalid, koji danas  živi u teškim uslovima sa nezaposlenom suprugom i petoro djece.

Najstarije dijete u ovoj porodici ima 13 godina, a najmlađe dvije godine.

Ovom prilikom, ministar Grabovica uručio im je konkretnu pomoć koja podrazumijeva osnovne prehrambene i higijenske potrepštine.

U pratnji ministara, u ovoj posjeti bili su i predsjednici Saveza ratnih vojnih invalida Kantona Sarajevo Nedžad Škrijelj i Saveza RVI Federacije Bosne i Hercegovine  Esad Delić.

Nakon ove posjete, ministar Grabovica je tokom dana obišao i roditelje šehida Behiju i Husniju Jugo, te i njima uručio konkretnu pomoć.

U prigodnom razgovoru s njima kazao je kako će im uposlenici Ministarstva koje predvodi, a i on sam, uvijek biti na raspolaganju za svaku vrstu podrške i pomoći, posebno u ovim vanrednim okolnostima jer oni, kao i većina drugih roditelja naših poginulih sinova, pripadaju stanovnicima treće životne dobi.