Potpisani predugovori o kupovini stanova u vlasništvo: Za sedam porodica pripadnika boračke populacije KS osiguran krov nad glavom

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo i direktor Fonda za izgradnju stanova Mirza Emirhafizović potpisali su danas predugovore o dodjeli stanova u vlasništvo za sedam pripadnika boračke populacije Kantona Sarajevo.

Pet porodica supruga šehida i poginulih boraca Fatime Salihović, Šahide Mršo, Samije Bektić, Begajete Nuhanović i Suvade Omerović te dvije porodice ratnih vojnih invalida Medine Mehanović i Mirzeta Bajramovića useljenje u svoje stanove mogu očekivati do kraja ovog mjeseca.

„Za rješavanje jednog od najznačajnih egzistencijalnih pitanja krova nad glavom iz Budžeta KS za 13 stanova izdvojeno je 982.957 KM, među kojima se nalaze i ovih sedam za koje smo predugovore potpisali danas“, kazao je ministar Fišo, nakon potpisivanja. 

Dodao je kako su rebalansom ovogodišnjeg Budžeta osigurna dodatna novčana sredstva za kupovinu još 16 stanova iz Programa trajnog korištenja koji će biti dodijeljeni porodicama pripadnika boračke populacije Kantona Sarajevo na objektu u izgradnji B b na Rosuljama, a čije je useljene planirano naredne godine.

Svi stanovi se nalaze u novoizgrađenom stambenom naselju Rosulje u Vogošći, konkretno u objektu 3D.