Otvoren Trg Prvog korpusa Armije RBiH: S ponosom se sjećamo naših heroja, braće i drugova

U okviru obilježavanja godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo, nekadašnji komandant i prvi zamjenik komandanta ovog korpusa Vahid Karavelić te pripadnici boračkih udruženja jučer su u poslijepodnevnim satima svečano otvorili Trg koji nosi naziv Prvog korpusa Armije RBiH.

“Ovo je historijski trenutak za sve one koji su branili svoj grad i državu od četnika i agresora sa brda koji su htjeli 02. maja '92.godine da zauzmu ovaj trg, a onda da ponize i unište sve što je bosansko. Zahvaljujući našim hrabrim momcima, to im nije uspjelo”, istakao je ovom prilikom ministar Fišo.

Podsjetio je kako je prošlo 25.godina od formiranja korpusa, koji je pripadao slavnoj i najpoštenijoj Armiji u svijetu.

“To je bila Armija koja je branila svoje građane, svoje dostojanstvo i svoju državu. To je Armija koja nije dozvolila da agresor kroči u naš grad i pokori narod. Uvijek ćemo se sa čašću prisjećati svih naših heroja, braće i drugova, jer oni to zaslužuju” poručio je ministar Fišo.

Dodao je da patriotizam koji su pokazali naši branitelji moramo prenijeti budućim generacijama, kako bi oni opstali i ostali u BiH koja će uprkos svemu nastaviti da živi.

Inače, Trg Prvog korpusa Armije RBiH nalazi se ispred zgrade u kojoj su smještene Općina Centar i Kanton Sarajevo.