Odata počast hrabrom komandantu Senahidu Boliću – Boli : Djela najboljih sinova BiH se vječno pamte

Na lokalitetu Kamenica na Bakićima u subotu je u čast legendarnog komandanta odbrane Olova, pukovnika Armije RBiH, nosioca najvećeg ratnog vojnog priznanja značke „Zlatni ljiljan“ i „Ordena za vojne zasluge sa zlatnim mačevima“ Senahida Bolića Bole održan Turnir u malom nogometu.

Ovim povodom, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo položio je cvijeće i odao počast heroju odbrane Olova i Bosne i Hercegovine hrabrom komandantu Boliću.

Istaknuto je da je komandant Bola bio veoma hrabar čovjek koji je ispisao svijetlu stranicu istorije kako se bori za domovinu i slobodu.

Jasmin Bolić, sin rahmetli komandanta, uručio je ministru Fiši i ostalima koji su pomogli u organizaciji manifestacije prigodan poklon-drvenu rezbariju sa likom svog rahmetli oca, te dodao da iz godine u godinu ova manifestacija šalje poruku da se djela najboljih sinova BiH vječno pamte.

Na spomen obilježje cvijeće su još položili članovi porodice, prijatelji – saborci, te predstavnici brojnih boračkih udruženja i ostalih institucija.

Pored turnira u malom nogometu, kojeg su otvorili ministar Fišo i ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković, održano je i takmičenje u streljaštvu, u organizaciji Streljačkog kluba Ilidža.