Obilježena godišnjica bitaka za odbranu Naselja heroja Sokolje

Odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u Mjesnoj zajednici Naselje heroja Sokolje, te prigodnim kulturno-umjetničkim programom danas je obilježena godišnjica svih bitaka koje su vođene za odbranu ovog naselja 1992. i 1993. godine. Održan je i čas historije tokom kojeg su evocirane uspomene iz tog perioda.

Obilježavanju je prisustvovao i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je u svom obraćanju podsjetio na sve heroje odbrane i  zahvalio svima koji su došli odati počast šehidima i poginulim borcima Sokolja.

„Naša je obaveza njegovati kulturu sjećanja jer poginuli heroji ovog grada i naše domovine nikada ne smiju biti zaboravljeni“, istakao je ministar Osmanović.

Poručio je ovom prilikom da će Ministarstvo nastaviti pomagati članovima njihovih porodica, te da su u ovoj godini pokrenuti značajni projekti u svrhu rješavanja njihovih egzistencijalnih pitanja.

„U ovoj godini trajno ćemo stambeno zbrinuti sve članove porodica šehida i ratnih vojnih invalida koji su već dugi niz godina na listi čekanja. Po prvi put, nakon 25 godina, konkretno ćemo pomoći i njihovom zapošljavanju. U saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, planiramo realizirati programe zapošljavanja 300 pripadnika ove populacije“, naveo je ministar Osmanović.