Obilježena 26. godišnjica Armije RBIH i 13. godišnjica Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo (KS) Muharem Fišo danas je zajedno sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja KS položio i odao počast šehidima i poginulim borcima Armije Republike BiH na mezarju Kovači povodom obilježavanja 26. godišnjice naše i 13. godišnjice Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga (OS) BiH.

Ministar Fišo kao i brojne državne, federalne i općinske delegacije, te boračka udruženja položili su cvijeće i odali počast i na mezarju „Stadion“ Koševo i grobljima Sveti Marko i Sveti Josip.

„Država se nije u dovoljnoj mjeri odužila najboljim sinovima i za njih se mora mnogo više uraditi na svim nivoima. Moramo posvetiti dužnu pažnju najzaslužnijim sinovima Bosne i Hercegovine i to je naša misija i cilj“, kazao je, ovom prilikom. ministar Fišo.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo organizuje Akademiju 15.04.2018. uz prisustvo boraca Prvog Korpusa ARBiH.

Armija RBiH osnovana je 15. aprila 1992. godine i u svojim redovima, tokom agresije okupila je patriote koji su stali na prvu liniju fronta odbrane svoje domovine.

Najavljeno je da će se centralna svečanost povodom obilježavanja 26. godišnjice Armije RBiH i 13. godišnjice Drugog pješadijskog (rendžerskog) puka OS BiH biti upriličena sutra sa početkom u 10.00 sati u kasarni „7. Muslimanske brigade“ u Zenici.