MNK „Željezničar“ pobjednik Trećeg memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”

Dvorana “Ramiz Salčin” na Mojmilu bila je domaćin trodnevnog malonogometnog memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”, a pobjednik je ekipa MNK „Željezničar“.

Na turniru su nastupile ukupno 24 ekipe, a drugo mjesto osvojio je MNK “Calp” Zenica, dok je treće mjesto pripalo dvostrukom šampionu ovog takmičenja, ekipi Zamm mC.

Završnici trećeg memorijalnog turnira, koji se organizuje u spomen i sjećanje na heroja Ramiza Salčina, prisustvovali su ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo i ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić koji su uručili priznanja najboljima.

Najbolji golman memorijala je Fadil Seferović, dok je najbolji strijelac Haris Šehić, članovi ekipe MNK “Calp” Zenica koja je ujedno proglašena i “fair-play” ekipom takmičenja. Nedžad Hodžić (MNK “Željezničar”) je ponio titulu najboljeg igrača turnira.

Ministri Fišo  i Kurić uručili su i nagrade pobjednicima literarnog konkursa na temu “Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate”.

Ramiz Salčin rođen je 13. maja 1954. godine u selu Gornji Igri, naselje Borač, općina Gacko. Sudjelovao je u svim važnijim odbrambenim akcijama s početka agresije, uključujući prve i odsudne bitke za odbranu opkoljenog Sarajeva - od Žuči, Mojmila i Dobrinje, do Nedžarića, odnosno Saraj-Polja, gdje je i poginuo 22. augusta 1992. od snajperskog hica ispaljenog iz pravca Nedžarića. Posthumno je odlikovan najvišim ratnim priznanjima.