Ministru Osmanoviću uručena zahvalnica za doprinos radu Spomen sobe vogošćanskim šehidima i poginulim borcima

Povodom godišnjice uspostave Spomen sobe šehidima i poginulim borcima općine Vogošća 1992-1995. godine, dodijeljene su zahvalnice institucijama i pojedincima zaslužnim za njegovanje kulture sjećanja u ovom muzeju.

Među dobitnicima priznanja je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, koji je iskoristio priliku da se zahvali predsjedniku udruženja ‘’Haber’’ Omeru Hadroviću, jednom od najzaslužnijih što je Spomen soba otvorila svoja vrata za sve građane koji žele da odaju počast, ali sačuvaju uspomenu na šehide i poginule borce Vogošće.

‘’Ovo je mjesto na kojem se čuva sjećanje na najhrabrije bosanske sinove koji su za slobodu svih nas dali najvrjednije što su imali, svoje živote. Drago mi je da je Ministarstvo za boračka pitanja KS dio ovog projekta, jer njegujući kulturu sjećanja mi ne prepuštamo zaboravu naše šehide i poginule borce’’, navodi ministar Osmanović.

Spomen soba šehidima i poginulim borcima općine Vogošća 1992-1995. godine, otvorena je u maju 2021. godine. Posjetioci u njoj mogu pročitati imena vogošćanskih heroja, pogledati dokumetarne filmove i druge materijale, koji svjedoče vremenu agresije na Bosnu i Hercegovinu.