Ministar Muharem Fišo i potpredsjednik Milan Dunović: Vratiti dostojanstvo demobilisanim borcima

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo sastao se danas sa potpredsjednikom Federacije Bosne i Hercegovine Milanom Dunovićem, i tom prilikom razgovarao o vraćanju dostojanstva demobilisanim borcima sa akcentom na rješavanje njihovog statusa i zapošljavanje.

Tokom razgovora oba aktera su se složila da se mora puno više raditi na rješavanju ovog pitanja, te istakli kako je neophodno što prije uskladiti sve zakone koji se tiču boračke populacije.

Bilo je riječi i o planovima i zadacima za uspješnu organizaciju Međunarodnog memorijalnog bokserskog turnira Mustafa Hajrulahović – Talijan, čije održavanje je planirano za 22. i 23. septembar ove godine, jer su ministar Fišo i potpredsjednik Dunović predsjedavajući i dopredsjedavajući Organizacionog odbora ovog turnira.

Na kraju današnjeg sastanka razmijenjena su i mišljenja o izuzetno važnom pitanju, a koje se tiče obilježavanja značajnih datuma iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata u našoj zemlji, s ciljem sjećanja i ponosa na časnu borbu pripadnika Armije i MUP Republike BiH, a u čijim su redovima bili ministar Fišo i potpredsjednik Dunović.