Ministar Muharem Fišo: Borci moraju biti više zastupljeni u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem počasti svim šehidima i poginulim borcima na Brezovači je u subotu obilježena 26. godišnjica “Odbrane Igmana – 92, Brezovača 2018”. Program manifestacije počeo je polaganjem cvijeća na šehidska mezarja u Binježevu i Donjim Hadžićima,te na mezarju Musići.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo istakao je u obraćanju prisutnima da nije zadovoljan odzivom na današnju manifestaciju, te da je obaveza svih nas da što masovnije odamo dužno poštovanje najvećim sinovima Bosne i Hercegovine.

„Naša je obaveza da trajno njegujemo sjećanja na našu herojsku borbu vođenu tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata i na naše hrabre branioce, a pogotovo na branioce Igmana, koji je bio od strateškeg značaja za sudbinu grada Sarajeva, ali i cijele naše domovine“, istakao je ministar Fišo.

Dodao je da bi ovakve manifestacije bile masovnije i da bi naši borci imali više prava da u tijelima zakonodavno-izvršne vlasti ima više pripadnika boračkih kategorija.

„Došla su vremena kada samo jedinstveni možemo nastaviti časnim putem kojim su išli najbolji sinovi ove zemlje u periodu 1992.-1995.“, poručio je ministar Fišo.

Cvijeće su još položili predstavnici Općine Hadžići i Koordinacija boračkih udruženja Hadžići, a upriličena je i atletska utrka učenika osnovnih škola.