Ministar Fišo preuzeo pehar od ekipe veterana Prvog Korpusa Armije RBiH i MUP-a koja je osvojila prvo mjesto na turniru u Sloveniji

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo preuzeo je danas pehar od ekipe veterana Prvog Korpusa Armije RBiH i MUP-a, pobjednika Turnira veterana u malom fudbalu u Slovenskoj Bistrici koji je odigran povodom 27. godišnjice državnosti Republike Slovenije.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo je na poziv Udruge veterana Slovenije organizovalo put ekipi veterana Prvog Korpusa Armije RBiH i MUP-a koja je bila najbolja na turniru u konkurenciji osam ekipa. Turnir u Slovenskoj Bistrici pored sportskog značaja imao je i dimenziju više, jer se kroz druženje veterana stvaraju i produbljuju prijateljske veze i razmjenjuju iskustva na planu što boljeg položaja ove populacije u društvu.

Pored ministra Fiše, ovom turniru prisustvovalo je i nekoliko ministara iz Vlade Republike Slovenije, te župan Slovenske Bistrice Ivan Žagar, predsjednici slovenačkih veterana Miran Krušič i Božo Jakec, te predstavnici lokalne policije i općinske administracije.

Ministar Fišo zahvalio se tokom obraćanja na svečanoj akademiji u subotu, 23. juna, na sveukupnoj pomoći Sloveniji našoj državi tokom agresije, ali i nakon rata na pomoći u obnovi i na ekonomskom planu.

Dodao je da Republika Slovenija nesebično učestvuje u pretpristupnoj pomoći u euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine, te izrazio nadu za još bolju saradnju na svim poljima.