Ministar Fišo na obilježavanju 24. godišnjice formiranja 105. motorizovane brigade Armije RBIH: Nikada nećemo dozvoliti da djela naših heroja padnu u zaborav

U okviru obilježavanja 24. godišnjice 105. motorizovane brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo (KS) Muharem Fišo, zajedno sa predstavnicima boračkih udruženja KS, položio je cvijeće i odao počast šehidima i poginulim borcima na svim mezarjima i grobljima naših heroja. Položeno je cvijeće, odata počast i proučena fatiha braniocima Bosne i Hercegovine, kao i ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.

Ministar Fišo u svom kratkom obraćanju izjavio je da su gazije 105. motorizovane brigade više voljele državu Bosnu i Hercegovinu nego sebe, zbog čega je na svima nama trajna obaveza da čuvamo jedinu nam domovinu, kao i da nikada ne dozvolimo da djela naših heroja padnu u zaborav.

U velikoj sali Općine Centar danas u 13:00 sati održat će se i svečana sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj će biti predstavljen ratni put ove brigade, a prisustvovat će joj i minstar Fišo. Ovom prilikom, bit će uručene i simbolične novčane donacije za članove 50 porodica pripadnika 105. motorizovane brigade.

Ova brigada formirana je 18. februara 1993. godine.