Heroj odbrane BiH: Obilježena 24. godišnjica pogibije Zlatnog ljiljana Igora Pavlovića

Polaganjem cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači jučer je obilježena 24. godišnjica pogibije heroja odbrane Bosne i Hercegovine Igora Pavlovića.

Obilježavanju je prisustvovao ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo koji je podsjetio da je Pavlović ratne 1993. godine imao 24 godine, kada je poginuo na ratištu kod Viteza.

"Ovaj apsolvent Medicinskog fakulteta u Sarajevu, bio je rame uz rame na prvim borbenim linijama sa svojim saborcima iz Drugog samostalnog bataljona. Moramo se stalno podsjećati naših heroja, a ponovo ćemo insistirati da jedna od zdravstvenih institucija u kantonu dobije ime po našem heroju Igoru Pavloviću", istakao je ministar Fišo.

Pavlović je rođen 2. decembra 1969. godine u Sarajevu. Za svoju hrabrost odlikovan je najvećim ratnim priznanjima "Zlatni ljiljan" i "Orden zlatnog grba s mačevima", a posthumno mu je dodijeljena i diploma ljekara.

Na njegov grob cvijeće su položili i članovi porodice, saborci te predstavnici Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo.