Do kraja ove godine bit će kupljeno još 15 stanova pripadnicima boračke populacije u Kantonu Sarajevo

Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja KS za kupovinu još 15 novih stanova do kraja ove godine, u vogošćanskom naselju Rosulje, za dodjelu u vlasništvo pripadnicima boračke populacije. Istim aktom predloženo je Skupštini KS da podrži ovu odluku Vlade.


Za kupovinu ovih stanova od "Fonda KS za izgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, demobilisane borce i prognane osobe" Ministarstvo je osiguralo  1.185.258 KM.


Resorni ministar Omer Osmanović istakao je da će dodjelom ovih 15 stanova biti ispunjen obećani plan za ovu godinu, te date na korištenje i vlasništvo šehidskim porodicama i ratnim vojnim invalidima ukupno 83 stambene jedinice.


"Ovo je kapitalni projekt koji finansiramo iz kreditnih sredstava, s ciljem da što prije riješimo stambena pitanja svih boraca koji su na listi čekanja. Početkom naredne godine pokrenut ćemo procedure za rješavanje stambenog pitanja za još 115 pripadnika ove časne populacije našeg stanovništva, koliko će ih ostati na listi", istakao je minisitar Osmanović.