Delegacija Kantona Sarajevo obilježila Dan šehida

Delegacija Kantona Sarajevo koju su činili predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik, premijer Mario Nenadić, ministar za boračka pitanja Hajrudin Grabovica, ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko i zastupnik u Skupštini KS Elvis Vreto, danas je na Šehidskom mezarju Kovači odala počast i položila cvijeće povodom Dana šehida.

Drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se kao Dan šehida, a centralni događaj održan je na Šehidskom mezarju Kovači gdje je položeno cvijeće na centralnom nišanu posvećenom svim šehidima i na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

Kako je istakao predsjedavajući Čelik, svi koji su dali živote za odbranu Bosne i Hercegovine nikada ne smiju biti zaboravljeni.

"Danas iskazujemo veliko poštovanje, zahvalnost i sjećamo se najboljih sinova koji su stali u odbranu svoje domovine. Oni su dali svoje živote kao šehidi kako bi buduće generacije živjele u miru. Svakog dana treba da se podsjećamo da bez njih mi ne bi imali državu BiH i ne bi živjeli slobodno", rekao je predsjedavajući Čelik.